• Sinds 1949 actief in Nederland!

Materialen

Het IKEG heeft flanelfiguren en platenboeken van verschillende Bijbellesseries, waarmee u uw Bijbelles kunt illustreren. De flanelfiguren kunt u in insteekhoezen in een map bewaren en bij het betreffende lesboek houden. U hoeft dus niet hetzelfde figuur de ene keer als Petrus en de volgende keer als Daniël te gebruiken. Bij iedere lesserie zijn er handleidingen om u te helpen bij het voorbereiden van de Bijbellessen. Het IKEG heeft een 5 jaar cyclus waar men door de hoofdmomenten van de Bijbel kan werken in 5 jaar. Dit is waardevol omdat:

 • men niet steeds opnieuw naar nieuw materiaal hoeft te zoeken; na vijf jaar begint men weer opnieuw.
 • het kind een geheel beeld van de Bijbel krijgt.
 • het kind hoort niet alleen de geliefde thema's, onderwerpen en verhalen van de leiding, maar de volle raad van God wordt aan het kind verteld.

We hebben op voorraad:

 A) Flanel- en platenboeken over...

 1. Bijbellessenseries; Deze gaan over de belangrijkste geschiedenissen uit het Oude en Nieuwe Testament. In iedere les wordt een Bijbels principe (centrale waarheid) uitgelegd dat van toepassing is op het persoonlijk leven van de kinderen. Alles in de les, wordt afgestemd op de centrale waarheid zodat het kind op verschillende manieren deze waarheid steeds weer hoort. Deze series bestaan uit 5 of 6 lessen.
 2. Eenmalige Bijbel- en themalessen. Deze lessen bevatten een bepaald thema zoals Kerst, Pasen, het begin van de herfst, Valentijn en nog meer.
 3. Evangelisatielessen. Deze boeken zijn geschikt voor een Vakantie Bijbel Week. Ze bevatten vijf lessen die gericht zijn op evangelisatie. Ook staan er praktische tips in voor een heel clubuur.
 4. Zendingsverhalen over bekende zendelingen, zoals Hudson Taylor, Amy Carmicheal en Corrie ten Boom, en over kinderen die met zendelingen in aanraking komen. Het doel is om kinderen bekend te maken met zending en ze een voorbeeld te geven van mensen die hun leven inzetten voor de Heere Jezus.

 B) Extra hulpmiddelen die u helpen bij het aanleren van Bijbelteksten, het houden van een quizliederen en bij vrijwel iedere lessenserie     zijn werkjes. Deze werkjes zijn verkrijgbaar in werkboeken waarbij u ze zelf kan kopiëren. De werkjes zijn onderverdeeld voor jongere (a) en oudere (b) kinderen.

C) Woordenloze boekjes (Een bijzondere evangelisatiemethode)

D) Traktaten met de evangelieboodschap om aan kinderen uit te delen.

E) Boeken over verschillende onderwerpen bijvoorbeeld

 1. Kinderevangelisatie... waarom nu eigenlijk? - Sam Doherty - gratis! Tijdelijk niet verkrijgbaar.
 2. Kinderevangelisatie? Ja! Hoe dan?  - Sam Doherty - gratis!
 3. Evangelisatie onder moslimkinderen .... dichterbij dan je denkt.
 4. Lees je Bijbel, bid elke dag.  Een dagboekje voor kinderen over belangrijke waarheden uit Gods Woord.

Er is nog meer; kijk in de webshop -  www.ikeg.nl/webshop

Gratis download boekje 'Waarom gebeuren er nare dingen? 2020-waarom-gebeuren-er-nare-dingen.pdf

Materialen bekijken?

Kom langs!

U bent van harte welkom op het kantoor in Apeldoorn om de materialen te bekijken. We willen u vragen om van tevoren een afspraak te maken om te voorkomen dat u tijdens een vergadering of bidstond komt.